homedsgn logo homedsgn logo

Spectacular Remodeling of a Beach Apartment that Maintains its Original Essence

By • Apr 16, 2018

Adverstisment

This holiday apartment is located in an old fishing village in Camogli, a famous holiday destination near Genoa, Italy. It has been designed by the Italian architectural firm Gosplan in 2017.

Entrance to the space full of natural light

It is located on the first floor of a tall structure, in a typical Ligurian building, on the edge of the historic center of the city, and with an open view to the sea, so that its interior is bright and enjoys an abundance of natural light.

Door that connects to the storage area

The house is arranged around a large living room with two windows open towards the horizon. Behind a gray wall there are two bedrooms, connected to the living room by two doors that were part of the original structure and were repurposed. The other two sides of the living room are surrounded by a large white L-shaped cupboard that contains all the facilities of the house: a guest closet, a toilet, a bookcase, a pantry, a fridge, an oven, and a cellar.

This solution allowed the architects to free up the living room of all the technical furniture, which is usually found in the kitchen area, arranging it behind a variable sequence of doors with hinges made with white vertical planks.

The original wooden ceiling was brought to light, restored and painted white to highlight the brightness of this space.

Beach style lounge with views over the sea
Living room with white wooden ceilings
Shades of blue that combine with the sea
Small kitchen in white

MORE INSPIRATION

Kitchen-dining area in white
Storage area that goes from wall to wall

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts