homedsgn logo homedsgn logo

Floor Plans

Tourist Complex with Intimate Spaces and Full of Tranquility

By • Jul 12, 2018

This tourist project built in 2017 was carried out by the architecture firm Atelier Tekuto and its professionals Yasuhiro Yamashita, Ben Matsuno / Atelier TEKUTO and Amami Design Firm. It is located in Tatsugo-cho, Oshima-gun, Kagoshima Prefecture, Japan, on a subtropical island with 60 thousand residents (the largest island of the Amami archipelago) with a unique culture that is famous for its popular songs and dances.

Aerial view of the tourist complex

The complex consists of an administration building with reception and a restaurant, 3 luxury villas and 10 terraced villas. A total of 14 buildings with 23 rooms.

Complex located on the shores of the beach

The site slopes down 25m with the calm and intimate path that leads towards the calm inland sea, facing the southeast. Landscaping has restored the original seascape while integrating the structures in the environment.

Villas with landscape views
Modern villas

The pool villas are inspired by the traditional Amamian barns, as well as the traditional local gable roofed houses.

The exterior walls and ceilings are covered with gray-silver wood planks developed for this project.

The terraced villas are located rhythmically, half of which are connected through the terrace to the suite. The ceilings in the restaurant building overlap at odd angles, standing out dynamically, giving the interior space a whirling sensation.

Pool with views
Reception area
Dining room with wooden ceiling
Interior area of the villas with wooden floors
Interior space full of warmth
Cozy room
Space full of warmth
Modern bathroom
Modern bathroom
Night view of the exterior
View of the villas at night hours
View of the villas at night hours
pinterest button

Construction that Keeps a Perfect Balance Between Integration and Privacy

By • Jul 11, 2018

This large lot of 27,000 square meters is located within a small gated community of 8 lots in the town of SMPW near Brasilia, in Brazil. The project had as its premise to achieve a balance between the integration of the neighborhood and the maintenance of the privacy of the inhabitants. For this, the architectural firms Esquadra Arquitetos, Yi Arquitetos, who through their professionals Filipe Monte Serrat, Camilo de Lannoy, Manuela Dantas, Silvana Moraes and Carolina Dumay, worked together in intricate detail in order to carry out the project in 2015.

Cantilevered side view

The living room opens onto the pool; the pool is integrated to the barbecue area and the barbecue area is connected to the kitchen. From the private bedrooms, you can access the patio, from where you can interact with the terrace of the mezzanine. In the courtyard the elements of the building are no longer important; rather, the environment created by the lack of such elements is the protagonist.

View of the covered terrace area
View from the pool area

The structure has a mezzanine modeled to a room to watch TV, from where you can see the street, the pool and a living room with a high ceiling.

View of the interior with high ceilings
Modern lounge area with rustic wall

Therefore, the common housing area is defined as a refuge, a living room, facing the street as a place for observation.

Elegant living room with high ceilings
Elegant and modern living-dining area
Dining room in wood
Traffic corridor with glass walls
Night view of the exterior
Night view of the pool area
Night view of the gardens
pinterest button

BAM! Architecture Designed this Wonderful House in Buenos Aires, Argentina

By • Jul 10, 2018

This wonderful house, located in Escobar, Buenos Aires, Argentina, covers an area of 250 square meters and was designed in 2016 by Gonzalo Bardach and Matías Mosquera, members of the local architectural firm BAM! Architecture.

Aerial view of the building and its surroundings
Front view of the house reflected in the waters of the lagoon

The client wished to have a house with an efficient, functional, and synthetic character, designed in order to develop an intense family life where each of the members, children as well as adults, had their own well defined spaces.

View of swimming pool area

The garden has a large swimming pool where the family can spend their leisure time or simply spend time together in the company of friends. It also has a beautiful terrace that has barbecue area. All of these separate entertainment areas have been clearly designed with the family in mind.

View of swimming pool area

The social areas, living room, dining room, and TV area were designed in succession, and open to the garden to allow the full integration of all spaces. The large glass walls that surround the spaces allow natural light to enter, creating a warm and welcoming atmosphere. The ground floor has the living room, dining room, kitchen, TV room, laundry room, and a small bathroom, while on the upper floor are the three bedrooms of the children with their own bathroom, the master bedroom, and a family room.

Furnished terrace
Gardens
Gardens
Main entrance
Main entrance
Main entrance
Main entrance
Interior of the living-dining room with glass walls
Interior of the living-dining room with glass walls
Interior of the living-dining room with glass walls
Kitchen with concrete countertop
Dining room
Dining room
Stairs
Bathroom
pinterest button

Modern Loft with a Beautiful and Practical Design

By • Jul 6, 2018

This fantastic loft, with high walls made of brick and concrete, was recently renovated in order to more closely fit the wants and needs of a young and single client. It was crucial that it fit perfectly, especially taking into consideration that the space was rented, and that, in the future, the furniture would be reutilized somewhere else. This is why the furniture, for the most part, was chosen in accordance with each of the spaces in the home.

Space between the living room and dining room where the wooden floors can be clearly seen
Corner of the wooden dining table

The project was undertaken by architectural firm treszerosete in 2017, and was specifically led by experienced professionals André Britto, Caio Ferraz and Kamal Yazbek.

View of the entire area of the loft

It is located in the popular city of São Paulo in Brazil. It covers a total area of 80 square meters, which is not bad at all when we consider that the apartment is occupied by a single person.

Access to the apartment is characterized by a small hallway that limits its use. This is why a bookshelf design that could transmit the personality of the resident through the personal objects—apart from being able to establish a clear order for objects of daily use—was chosen.

View of the loft’s brick and concrete walls
Living room with modern furniture
Staircase of white metal that connects with the bedroom
Living room with glass doors that connect to a small terrace
TV area in the living room

The bookshelf at the entrance to the apartment moves through to the stairs, and together—staircase and bookshelf—create a space that allows for concentration and hard work. This was, indeed, as it was requested by the client themselves.

The lower level is the common area, and was designed to receive many people. This is also true for the balcony area, which was designed to help with reunions and gatherings, as the people seated there can easily move to the living room.

Bookshelf along the entrance to the loft
Modern bedroom with brick walls
Modern bedroom
pinterest button

Spacious House with Spectacular Views Over the Mountains

By • Jul 6, 2018

In a quiet coastal town, about 40 kms south of the city of Cape, in South Africa, is this fabulous house of 319 square meters. It was designed by Gustav Roberts, an architect working for the architectural firm SALT Architects, in year 2017.

Aerial view of the land where the house is located
Diagonal view of the house from the corner

The house is a three-bedroom detached house located in a private community in the village. The magnificent coastline, mountains and flora provide a warm, welcoming and relaxed environment for the visitors, regardless of the season. This environment was, ultimately, the goal in mind when the property itself was being designed.

Side view of natural stone walls

The ground floor is a connected space that includes the living room, dining room and kitchen areas. These are differentiated by their ceilings and the way they receive natural light. Each of these spaces opens to outdoor areas, with different degrees of privacy. The living room opens completely to a wraparound exterior terrace on the more public front façade. The dining room is connected to a smaller outdoor area, shielded from the neighbor’s by its high walls; it also has a campfire, around which people can sit and spend time together. The kitchen opens to a narrow strip of outer space that serves as a visual extension.

Lounge open to the pool terrace
Rectangular pool with wooden terrace
Front view of the pool
Exterior with roofed terrace done in wood
Terrace with wooden floor and ceiling
Terrace with wooden floor
Dining room with chairs in wood and glass table
Modern dining room with fireplace
Spacious room with “V”-shaped ceiling
White room with fireplace
Bathroom incorporated into the room
Exterior nocturnal view
pinterest button

A House Designed to Share Special Moments

By • Jul 5, 2018

ZIM arquitextura designed this project of 310 square meters in Tigre, Argentina. Their main desire was to share the space with friends and families. They wanted to live in a house that would welcome and shelter the incoming guests, while at the same time providing the appropriate intimacy.

Aerial view of the land lot of the house

The heart of the house is the the living room. This is where the family and its guests come together. A large ceiling establishes a hierarchy and provides abundant space, as well as inviting in a great amount of natural light. A stone wall protects this space from the views of the street. A large sliding door integrates the gallery into the interior space of the dining room, creating a unique space for large gatherings where the interior and exterior are mixed.

Rear view of the house with gardens
Front view with glass walls
Terrace with dining room
Living room connected to the terrace

The house is divided according to its purpose (public, private and services), as well as in different volumes.

The volume of services is cement, harder and more closed, protecting the house from the most punishing hours of sun as well as the view of the neighbors.

The most private volume contains the rooms and is made of wood, warmer.

Living room with white sofas and stone wall
Modern kitchen with glass walls
Modern dining room in white wood
Rectangular dining room in black wood
Wooden stairs
Upper level corridor with view to the ground floor
Upper level corridor
Exterior night view
Exterior night view of the main fachada
pinterest button

Located in an Area of Low Population, this House has Local Details That Offer Privacy

By • Jul 4, 2018

Located in a cold, mountainous area of the city Bukan, in Iran, this large house of 592 square meters shows a different design but with local details such as minimum number of openings and maximum use of rock.

Front view of the house with stone walls
Full frontal view

The design was overseen by the architectural firm Shoresh Abed in the year 2017, and is represented by collage-type volumes of simple spaces with direct lines.

Diagonal view of the construction

The home makes use of the mountainous rocks of one of the neighboring towns, as the dominant historical material of the region, to cover the ground floor, the patio and parts of the first floor. Fiber cement, which, unlike rocks, was an industrial material imported from Belgium by the entrepreneur, was used in other parts of the building. It acts as a counterpart for natural rock. There are fiber cement bonding pieces with aluminum puncheons with traces of rock that infuse a sense of coldness in the building.

View of the interior of the kitchen with wooden floors and walls

The entrepreneur wanted to design a closed exterior façade with a small number of openings due to the steep slope of the eastern road—largely because of the nearby pedestrians, who could otherwise see the interior parts of the home. In order to do this, they decided to install flexible and fixed wooden shutters in the openings of the main wall. This also allowed the inhabitants to have enough light in the inside of the home.

Terrace with views of the outside of the area
Exterior view during night hours
pinterest button

Curved House with a Unique Design that will not go by Unnoticed

By • Jul 4, 2018

This house – which does not go by unnoticed, mainly for its color and its unique design – is located in a residential neighborhood near Basel Landschaft, a Swiss canton whose capital is Liestal. It is a completely black house whose project – done on a particularly tight budget – also had a constrained schedule for construction. It was built on land belonging to the client’s parents, with both abodes sharing the generously proposed garden.

Front view of the curved façade

The existing house was built in the 1980s by the architect Max Schnetz. Its semicircular design and some of its older characteristics contribute to its newly constructed neighbor; it is evident, of course, how they are physically related to one another.

Diagonal view of the curved structure and black color
Side entrance hall
Internal stairs connecting the levels
Stairs and ramps connecting the levels

The new design was under the care of Swiss architectural firm Daluz Gonzalez Architekten. It covers a total area of ​​280 square meters.

“According to daluz gonzalez architekten, the design is the result of the study of curved shapes ‘within the most well-known economic variable’. The minimal deformations of the exterior walls accentuate the corners, giving an unexpected expressivity that characterizes and identifies the object. meanwhile, the house, which was built in wood on a concrete basement, forms a link with the traditional Swiss construction, emphasizing this duality between formal modernity and constructive tradition.”

Open kitchen space
Modern open kitchen

 

 

 

pinterest button

Offices in Vietnam with a Completely Renewed and Innovative Air

By • Jul 3, 2018

The architects Dao Thanh Hai and Nguyen Hanh Nguyen, working for architectural firm Nhat Viet JSC, together with the interior designers Thien Ngan and Dieu An, have recently designed this space of 160 square meters. It is located in Tran Hung Dao Street, District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam. Specifically, it is next to Bui Vien pedestrian street, a busy place and known as a tourist and cultural area of Saigon.

View of the main entrance

Although it is an old building, it is not so old as to need to be conserved; as such, it has not gone under renovation. This also implies, of course, that it is not in a ruined state and does not need to be demolished or reconstructed. Although the land is located in the best location of the District, the value of the real estate is almost nil. The people here do not sell, do not rent, and do not do any kind of business.

Main entrance of the offices
Offices with spiral staircases
Modern offices area in black
Modern desks area
Office with library area

The design team has devised a concept of “reuse” higher than usual, which aims to create inspiration for both the user and the community. They will make the office space more pleasant than the common office on the street and the staff and clients will experience the ancient history of the French architectural scene.

Within the office, the solutions for planting trees in the vertical and horizontal lines also connect the trees from the roof to the office and connect to the yard of the apartment building.

Large office area
Modern and elegant office areas
Modern reception area
Reception area with white brick walls
Reception area with functional furniture that adapts
Meeting area
Rest area full of natural light
Space for relaxation
pinterest button

Hidden Among Tall Trees, this House Promises Relaxation and Tranquility to its Inhabitants

By • Jul 3, 2018

Surrounded by a thick forest of lush green trees and located near a golf course in the city of Minamigaoka, Karuizawa in Japan, this fabulous house is characterized by its use of vast and elegant spaces.

Exterior view of the house between the tall trees

The design was completed by the architects Hirotaka Kidosaki and Haluna Kawada, both belonging to the architectural firm Kidosaki Architects Studio, in 2016, and it covers an area of 180 square meters.

Gardens surround the construction

One of the design points was to make the building roof lower than the tops of the forest trees so that it coexists with the neighboring buildings.
The owner maintains a busy life as a doctor, and needed a quiet environment where he could get away from the bustle of everyday life for a moment and feel refreshed in nature. His wife also wanted a relaxing house from the visual point of view, where a large living space would be unified with the green of the forest and the environment.

Details of wood and glass walls
Entrance with wooden door
Trees give shade and color the interior green

Its interior, of straight and soft lines, is filled with the natural light of the day which flows in through the glass doors that separate the inside from the outside, but that at the same time allow both spaces to merge into one.
Inside, we can walk through the rooms without barriers and enjoy a view from each room.

Spacious and bright living room
Internal corridor with wooden floors and walls
Details of the roof design
Kitchen and dining room sharing space
Living room with glass walls
Dining room with wooden table
Double room with glass walls
Bathroom with exterior views
Night view of the exterior
Exterior view
Exterior view during night hours
pinterest button

Beach House with Beautiful Views of the Ocean

By • Jul 2, 2018

This beautiful house of open spaces coated in fabulous wood and walls of glass, which lets us clearly set our eyes on marvelous exterior, was undertaken by architectural firm John Wardle Architects. It was designed in 2012 and was built in the Australian city of Fairhaven. In total, it occupies a space of 430 square meters.

Posterior view of the home with arid gardens
Exterior with a modern design

This beach house enjoys some beautiful panoramic views of the ocean and the coast nearby, with surfers frequently testing their skills against the waves. It is located in the upper part of the mountain range over Great Ocean Road on the Victorian coast. The proportions, the orientation, and the dimensions of the windows are adapted to the views available and reveal the interior spaces.

Enormous glass walls were installed in the home, both in the main areas – such as the living room-dining room space as well as the kitchen – as in the bedrooms. These Allow the inhabitants of the home to enjoy the magnificent views night and day.

Large terrace done in wood with a great view

Modern furniture has been employed in every space of the house in such a way that they did not interfere with the views; this allowed the breathtaking sights to be the home’s main attraction. Despite this being the case, however, they are not the home’s only attraction. The modern interior design in which the wood is used extensively adds an indisputable elegance to the home.

Large living room with a modern leather couch and beautiful views of the sea
Kitchen-dining room area done in wood
Details of the dining room with views of the sea
Modern interior done in fine wood