homedsgn logo homedsgn logo

Pool House

Dry Creek Pool House Designed by Ro Rockett Design Give Guests a Perfectly Sunny Californian Getaway

By • Dec 13, 2018

Dry Creek Pool House is a lovely guest home project designed and built by Ro Rockett Design. Located in the most peaceful part of Sonoma County, California, it offers dwellers and guests a moment of respite and warmth, as well as the perfect opportunity for a cool, relaxing dip.

Sitting atop a hillside amidst a vineyard retreat, this weather timber pool house provides a perfect getaway space for those seeking to unwind and enjoy the coastal views. The pool house was built to accompany a particular holiday home near Geyserville after the owners decided that a specific space meant for total relaxation and enjoyment would greatly improve their experiences there, as well as those of their guests and neighbours.

The focus of the lovely plot outside the pool house is undoubtedly the gorgeous pool. Slender in width but gracious in length, this pool sits slightly above the main slope, hidden from a nearby road for calm privacy. This road, in turn, is hidden from view by the way the deck near the pool is raised, offering only a lovely green scenery in the eye line of anyone resting there.

In order to complement and blend with the surrounding greenery, the exterior of the pool house is made in a rustic style. Designers used wood and natural materials in an attempt to make the little house both stylish and primitive; something unlike what guests would experience in their regular homes in the city.

The roughly weathered timber mentioned above is a perfect match for its vineyard surroundings because it was actually sourced from grape stakes. This aesthetic is consistent in the first volume of two that comprise the pool house, while the second is a black pavilion style building feating large, sunny panes of glass. These panes let guests open the house entirely to the view while seeking comfort in the shade by sliding fully open.

Inside the pool house, basic amenities make it an extremely comfortable place to spend the whole day. Besides cushy sofas that make for good talks and great naps, the house boasts a bathroom with a full shower and even a mini-bar for entertaining. If additional privacy is needed, guests can draw a set of stark white curtains closed around the entire structure. These also provide more shade from sunlight in the most intense hours of the afternoon.

If you’d like the bit of shade but you don’t want to go in from the soft breeze on your skin, the patio that runs alongside the pool is the place for you! Here, a slatted canopy covers the pool deck, shading an outdoor dining table as well as two lounge areas. This is the perfect spot for people who want to enjoy the breeze and water but without sitting in direct sun!

In order to give guests a break from lounging but keep them from getting bored with the space, designers added an amusing little bocce ball court further down the slope from the poolside. Although this strip of grass is closer to the road, it’s still safe and private thanks to a row of luscious trees all along the edge of the space.

Photographs by: Adam Rouse

pinterest button

Fioravanti Poolhouse by MDU Architects

By • Jul 14, 2013

MDU Architects created this modern pool house for a client located in Prato, Italy.

It is a 2007 project that is composed of contrasting materials such as rugged stone blocks and sleek iron pillars.

More…

pinterest button

New Canaan Residence by Specht Harpman

By • Apr 29, 2013 •  Selected Work 

American architectural firm Specht Harpman has designed the New Canaan Residence.

Completed in 2010, this 6,000 square foot modern home in New Canaan, Connecticut, USA achieves a close connection to the surrounding wooded landscape through the implementation of glass walls, a courtyard, and outdoor rooms.

More…

pinterest button

South Yarra Pool House by Artillery

By • Mar 15, 2013

This contemporary pool house was created by Artillery for a client living in Melbourne, Victoria, Australia.

It utilizes the natural shade provided by a nearby elm tree as well as creeping vines that envelop the pergola.

More…

pinterest button

Courtyard House VW by Areal Architecten

By • Sep 9, 2012

This contemporary residence by Areal Architecten was built in Affligem, Belgium in 2011.

The project’s rural location inspired the designers to create a modern farmstead that exists in harmony with its natural landscape.

More…

pinterest button

Nevis Pool and Garden Pavilion by Robert Gurney Architect

By • Jul 17, 2012 •  Selected Work 

Washington-based studio Robert Gurney Architect has designed the Nevis Pool and Garden Pavilion located in a neighborhood bordering Washington DC, USA.

More…

pinterest button