homedsgn logo homedsgn logo

Wall Decor

Wonderful Hotel in Paris with Comfortable Rooms and Unique Charm

By • Jun 5, 2018

This wonderful hotel with sober and elegant spaces is located on the border between the neighborhoods of Montorgueil and Le Haut Marais, in the magical city of Paris, in France.

Main entrance full of style and history
Terrace with views over the city

The Hôtel National des Arts & Métiers is the last Clé Group hotel, which also owns the Hôtel Bachaumont. This new establishment makes a bold statement with its timeless design, and offers a new way to experience the Parisian lifestyle.

When choosing a location next to the National Center for Arts and Crafts, the Hôtel National des Arts & Métiers aims to pay tribute to that century-old institution dedicated to engineering and teaching manufacturing techniques.

Bar with wonderful views over Paris
Elegant and sumptuous entrance
Roofed terrace with furniture for rest
Roofed terrace with fresh air
Lounge area with terrace
Pub
Bar-restaurant with glass roof
Bar
Bar area with wooden table
Bar with modern decorative details
Modern dining area

Its rooms have been designed as places of refuge where comfort is the priority. A place of hospitality where Parisian heritage joins architecture and innovation to create a sense of timeless charm. The 70 rooms of the Hôtel National des Arts & Métiers are spread over the six floors of the two Haussmannian buildings that make up the establishment, overlooking a tree-lined square.

The hotel has a wide variety of accommodation to meet every need or desire, with spaces distributed in a unique way. Each room has its own configuration, and furniture that has been carefully selected so that guests feel as if they are staying in a personalized room.

Sober and elegant room
Room with terrace
Modern room with concrete wall
Desk area
Spacious room
Black stone washbasin
Modern bathroom in black and white
Spa area
Spa area
pinterest button

Modern and Functional House with Open Spaces and Full of Natural Light

By • May 31, 2018

This fantastic and modern house, with spaces that are open and full of natural light, has been designed by the architectural firm Williamson Williamson, under the command of its professionals Betsy Williamson, Shane Williamson, Chris Routley, Paul Harrison, Dimitra Papantonis, Lucas Boyd, Eric Tse and Donald Chong. It is located in the city of Hamilton, Canada, and was created for a young couple and their parents.

Side view of the modern construction

The property covers an area of 3800 square feet and its construction was carried out in 2016. The house was conceived as two different residences, each formed in a linear bar that contains the complete program of a home. The parents’ suite occupies the ground floor with the living room and the dining room. The suite is presented as an accessible one-story apartment with additional features to adapt to the specific challenges faced by aging parents.

Construction details
Interior of the modern glass-walled living room
Modern kitchen with views
Minimalist style kitchen in wood
Roof details
Modern dining room in wood
Details of the spectacular circular wooden staircase

The main protagonist of the house is the spectacular spiral staircase lined with wood that connects the living room with the master suite on the second floor.

The ground floor of the house is lined with Algonquin limestone, locally extracted.

Radiant floor heating can be used sparingly, in combination with LED lighting, creating a low energy home.

Details of the circular staircase
Details of the circular staircase
Exterior view of the glass walls
External view of the large gardens
pinterest button

House for a Small Family with Spaces Full of Natural Light

By • May 28, 2018

This house was designed for a small family by the architectural firm IDIN Architects, led by the architects Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok and Eakgaluk Sirijariyawat. The home was completed in 2017, and is located in Thailand.

Front view of the house from the pool area
Roofed pool terrace

It has a total area of 530 square meters in which there are 3 rooms, including a main room and two rooms for guests or their future children.

Roofed wooden terrace

There were two other requirements that the client felt were important during the designing process of the home. Firstly, they wanted a large common social area, where the owners would always meet with their friends, something very usual in the lifestyle of the new generation. On the other hand, their privacy was also an important factor they wished to incorporate into the home. As such, the house had to be spacious, full of natural light, and still maintain privacy.

Side hall of the pool
Hall with glass walls
Garden with trees
Modern construction with glass walls
Elegant living room with wooden floors and high ceilings
Modern space with wooden floor
Modern dining room in wood
Dining room with glass walls
Air corridor with glass walls
Internal stairs
Modern bathroom in wood and white
Pool area at night hours
View of the interior through the glass walls
Exterior night view
View of the pool
Night view of the gardens
pinterest button

Elegant and Warm Restaurant Designed with High Quality Materials

By • May 21, 2018

This new and modern restaurant is located on the top floor of the new Tivoli Corner building in Copenhagen, Denmark, overlooking the historic Tivoli Gardens, and with wonderful views over the city skyline. Tivoli Corner is a multifunctional development designed by world-renowned architects Pei Cobb Freed & Partners of OEO Studio, based in New York City, New York, in the United States. The newly built space houses shops, restaurants, a food hall, and over 20 new rooms for the award winning Nimb Hotel.

Terrace with views of the modern city area
Modern interior with glass walls

The design concept devised by OEO for the new restaurant is based on the universe of the Sticks’n’Sushi brand, which reflects the meeting of East and West and is inspired by Japan reinterpreted in a modern European context. The result is a warm and welcoming space with many evocative details, custom design elements, and high quality materials combined to offer the taste of Japan in the center of the Danish capital.

Decorative details in solid wood
Dining area with black furniture
Bar area
Bar area
Area of tables overlooking the terrace
Dishware details

The central and focal point of the restaurant and all the action that takes place in the heart of Sticks’n’Sushi is its structure. The custom-made wooden structure provides a skeletal framework for a high-quality and functional kitchen designed to optimize the service functions and improve the overall dining experience.

Large meeting areas
Dining area with allusive details
pinterest button

Hip Bed and Breadfast Designed by ARCHIMED PROGETTAZIONI

By • May 18, 2018

This hip bed and breakfast was designed by the Italian architectural firm ARCHIMED PROGETTAZIONI Architetti Associati in 2017. It is called “L’Officina di Apollo,” or “Apollo’s Office,” and it is located in Palermo, a city in the autonomous region of Sicily, in Southern Italy.

Kitchen in yellow and black metal bases
Kitchen in yellow and black metal bases

The interior makes use of a yellowed-wood motif throughout the different areas of the bed in breakfast in order to create continuity, putting it to use as tabletops and cabinet doors in the kitchen and dining room, on the walls, as headboards and footboards for the beds in the bedrooms, and as additional surfaces in the bathrooms. The skeleton of all furnishings and details is done in black, forged iron, adding to this sense of continuity as well as granting the spaces a sense of the industrial. Simple light fixtures hanging from the ceiling with black wires and ending in a naked light bulb continue this same trend.

Kitchen in yellow and black metal bases
Dining room area in yellow with metal bases in black

Colorful and trendy pieces of contemporary art decorate the walls, adding an extra touch of vibrancy to the spaces, as well as a bit of culture. By contrast, the bedding in all bedrooms is done in earthy and neutral tones, creating a sense of peace and serenity for these special places.

Dining room area in yellow with metal bases in black
Dining room area in yellow with metal bases in black
Dining room area in yellow with metal bases in black
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bedroom of the same style—yellow with bases done in black metal
Bathroom
Bathroom
Rendering
Rendering
Rendering
pinterest button

Dramatic Transformation of a Victorian House by MWArchitects

By • May 15, 2018

This dramatic transformation of a small Victorian house covering an area of 175 square meters, and located in Clapham, London, England, in the United Kingdom, is a perfect show of the excellent work done by the architectural firm MWArchitects and its collaborators Matthew Wood and Melissa Robinson in the year 2015.

Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls

Its exterior is enchanting, with its very traditional and wonderful brick walls against which its white windows stand out. Glass walls were installed to add a modern touch to the building and, at the same time, allow the interior to receive natural light from the outside and enjoy the beautiful views of the garden.

Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls

The garden, divided into several levels, has many areas in which flowers have been planted, as well as fruit trees and vegetables. It has several terraces located strategically in the different levels of the garden.

Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls
Exterior view of the renovated building
with red brick walls and large glass walls

Inside, we find open spaces and shared areas full of light. Wooden floors contrast with the white used on the walls. A simple, far from ostentatious, and traditional décor fills the spaces.

Living room with wooden floors
Kitchen in white
Living room with wooden floors
Terrace
Narrow stairs
Master bedroom

The studio, a place made to immediately catch our eye, is really charming, with old wooden floors and lots of natural light that passes through the glazed glass walls. It also has a large library where we can find all sorts of books – truly a lovely space.

Studio with wooden floors and library
pinterest button

MY Group Architecture Designs an Elegant Home in Morocco

By • May 14, 2018

This elegant house, done in a contemporary style, covers an area of 700 square meters and was designed by the architectural firm MY Group Architecture. The project was completed in 2017. It is located in Dar Essalam, a new luxury suburb in Rabat, Morocco.

Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas
Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas

The design was focused on creating an open area full of light with a very clear separation between the private and public areas, as well as employing a very modern architectural style. The villa consists of three levels where the architects’ main goal was to create a wide and functional space.

The ground floor contains the reception area, as well as a kitchen, a guest room, and an integrated bathroom. There is a smart mix between a modern and traditional Moroccan style in the living room, which stands alongside a glass wall leading to the swimming pool. This allows natural light to seep into the room, flooding the entire space.

On the second floor we find two bedrooms, two bathrooms, and a parental suite. The underground level contains a wet kitchen, a bar, and a multi-purpose area which opens on a courtyard. The villa is surrounded by a beautiful garden of typical vegetation, with tall palm trees that shelter the place and the entrance, giving shade and providing privacy for the swimming pool area.

Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas/ View of the pool and surrounded areas
Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas/View of the pool and surrounded areas
Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas
Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas / View of the pool and surrounded areas
Exterior of the modern and spectacular construction surrounded by green areas
Terraces with wooden floors
Terraces with wooden floors
Terraces with wooden floors
View of the pool and surrounded areas/Terraces with wooden floors
Terraces with wooden floors
View of the spacious and luminous interior social areas
Wooden stairs with glass railings
Wooden stairs with glass railings
Elegant modern bathroom
Nocturnal exterior view
Nocturnal exterior view
Nocturnal exterior view
Nocturnal exterior view
Nocturnal exterior view
Nocturnal exterior view
pinterest button

Monochromatic Apartment Located in Vilnius, Lithuania

By • May 11, 2018

This monochrome apartment, which covers an area of only 50 square meters, was designed by Aida Šniraitė, owner of the interior designer firm “Authentic Interior.” It is located in Vilnius, Lithuania. Vilnius is the capital and most populated city of Lithuania, located in the homonymous province. The city lies to the southeast of the country, about 30 km from the border with Belarus.

Apartment interior in gray and black tones

The apartment was designed for a single woman with strong tastes for industrial and urban US design, but with quite a limited budget. It has very unusual color combinations for what is the more traditional Lithuanian style, with black doors and plinths, original concrete ceilings or black furniture. Inspired by industrial and urban US living, concrete, bricks, metal have been used throughout. The apartment is divided into a living area of 30 square meters, a big shower of 6 square meters, and a bedroom of 14 square meters.

Apartment interior in gray and black tones
Living room with sofa in gray and red brick wall

Due to its small size, some intelligent solutions have been used that have made it possible to maximize the tiny spaces. Large mirrors have been installed in the closets, so that the light is reflected, creating a more luminous atmosphere and, at the same time, giving us a visual sense of spaciousness.

Living room with sofa in gray and red brick wall
Living room with sofa in gray and red brick wall
Apartment interior in gray and black tones
Details
Kitchen in black with wood
Kitchen in black with wood
Kitchen in black with wood
Details
Kitchen in black with wood
Kitchen in black with wood
Kitchen in black with wood
Kitchen in black with wood
Apartment interior in gray and black tones
Bedroom with concrete walls and black closet
Bedroom with concrete walls and black closet
Bedroom with concrete walls and black closet
Bedroom with concrete walls and black closet
Bedroom with concrete walls and black closet
Details
Bedroom with concrete walls and black closet
Bedroom with concrete walls and black closet
Details
Details
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Details
Bathroom
pinterest button

Elegant and Cozy Space for Coffee Lovers

By • May 7, 2018

The main objective of this project was to create an elegant and welcoming space, presenting a personal style of western/oriental fusion, combining characteristics of the interiors of southern Italy and the countries of Southeast Asia. The design adapts to the personality of the owner, a woman of good taste, a lover of traveling and coffee.

Spectacular service area

The project, which consists of 172 square meters, was entrusted to the architecture firm FAR OFFICE, headed by architects Giovanni Ferrara, Victor Cao, Xin Hong and Si Song, in the year 2017 in the city of Changsha Shi, Hunan Sheng, China .

Modern and elegant details
Decorative detail in wood

The original design is narrow and mostly developed in length, with a considerable lack of natural lighting in the lower area. This was a challenge when it came to organizing the space properly. Because of this, they decided to locate a living room in the lower part of the plot, in the darkest area. To give light to the dark space, many hanging lamps were placed, which fall from a square bamboo ceiling as the centerpiec. As a result, the weakest point was changed. This entices visitors to sit down and find a comfortable place in an area that would otherwise be vacant.

Interior of the elegant and cozy coffee area
Details of wicker chairs
Comfortable chairs with cushions
Table area with hanging lamps
Spectacular view of the coffee in all its extension
Area of tables in soft and relaxing tones
Decorative detail
Individual and independent coffee area
Private area with glass walls
Modern relaxation and exhibition area
Night view of the main facade
pinterest button

A Pleasant Place as a Couple’s Refuge”

By • Apr 27, 2018

A couple of fashion designers felt a powerful attraction for this construction and, thinking that they could enjoy a pleasant life-style in this place, decided to build their new nest here, so to speak! It was love at first sight, from the different recreational options offered by the area, to the pleasant spaces where they knew they could enjoy a pleasant walk with their cute dog.

Exterior view of the construction on a little-traveled street

The architecture firm Cho and Partners, led by its team of excellent professionals Hyeonjin Cho, Haewook Jeong and Kyuhwan Kim, were in charge of carrying out this significant project in 2017. It is located in Yeonnam-dong, South Korea and has an area of 277 square meters.

Details of the façade with wood and glass walls
External concrete stairs
Dining room connected to the terrace

The couple, whose children have all moved out to start their own lives away from the nest, wanted to have a set-up where the living room and the bedroom were united instead of making them each separate spaces. Their goal was to make the entire house feel closer to itself, eliminating any unnecessary barriers that could stand between them.  To carry out this unique idea, an equally unique space was made taking one space and creating two rooms by placing one of them (the bedroom) above the other (the living room).