homedsgn logo homedsgn logo

Two-Storey Family Residence with Privileged Views

By • Mar 1, 2018

AG House was designed by the architects Adriane Wender, Miguel del Río Francos, Giovani Acevedo Alemán, Jacques Stiernet, Humberto Piccinini, and Guilherme Silveira Cardoso, who belong to the architectural firms Atelier de Luz and WRarq. The home has been designed on a platform set three meters above street level, in a residential area of Sierra Gaucha, in the city of Canela, Rio Grande do Sul, in Brazil.

Fantastic view of the exterior among the tall trees
Entrance that goes up to the small hill

It covers a total ground area of 683 square meters, and was completed in 2016. The façade that looks out to the northeast of the property enjoys privileged views over the valley.

Side view of the white construction
Stairs rise through the garden

The spaces seek to satisfy and make the most of the qualities of the place, within the breadth and continuity of the space demanded by the client. Therefore, the program was organized in a linear scheme.

The home is distributed across two levels, with public areas on the ground floor and private areas on the upper level.

The base of the residence consists of an entrance hall, the TV room, a gym, the service area, and the dining room as the main space completely open to the northeast, merging with the garden through a porch.

The four existing suites were placed along the northeast facade, united by a balcony through a subtraction in the volume that indicates the views to the city valley.

Stairs lead to the main entrance
Covered terrace area with garden
Terrace and garden border the house
Balcony that connects the rooms
Main entrance
Large and cozy living-dining area
Modern living room full of natural light
TV area
Modern stairs with glass railings
Detail of the stairs
Upper level area

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts