homedsgn logo homedsgn logo

Exposed Ceiling Beams

Spectacular Resort in the Maldives, with White Sand and Crystal Clear Waters

By • Oct 27, 2017

Anantara, a wonderful resort with white sandy beaches and crystal clear waters, is located in Las Maldives, islands known throughout the world for its paradisiacal landscapes and its wonderful and luxurious hotel complexes, where tourists come from all over the world to enjoy splendid holidays far away from the world.

Relaxing areas with white sand and crystal clear waters

The resort contains a series of bungalows that are located on the sea and with direct access to its wonderful waters. It also offers the option of a villa facing the sea, as well as an exclusive suite with a private freshwater pool. The occupants can also ask the chef to prepare a private dinner to be served on the terrace. I don’t think I could ask for more, the problem will be when I return home again!

As for extra activities, they offer surfing, beach yoga, and scuba diving, as well as a wonderful spa area to relax at the end of a busy day. Or you can opt for an ayurvedic massage (a type of relaxing massage, belonging to a thousand-year-old Indian technique that helps us correct the imbalance of our energies), all the while enjoying, through the glass floor, the wonderful marine fauna of the area. As if this weren’t enough, it can all be followed by a steam bath with Thai herbs and ginger. You’ll have to get me out of the tub!

Open baths with ocean view
Night view of the resort
Night view of the resort
pinterest button

Donaldson House is Surrounded by Trees and has Views of the Water and is Designed for an easy and Sustainable Lifestyle

By • Oct 25, 2017

This weekend residence of architect Glenn Murcutt is armored in blackened zinc panels to defend it from forest fires. The building, which has two levels, is surrounded by oak and ash forests which not only provide privacy but at the same time provide shade.

Views of the house nestled in the thick forest

The house was initially thought of as a vacation home for a couple and their three children, but would eventually become their home, settling there for a long period of time. While the exterior is covered in stained black lining, the interior features a white paint palette, pine ceilings and concrete floors.

Blackened zinc was selected in part because it was located in an area of high forest fire risk. To comply with strict regulations, the house is on reinforced concrete foundations, and its plywood walls are covered by metal skin. The windows are made of glass covered with reinforced mesh and fixed in frames of steel and anodized aluminum to protect against embers.

Interior with concrete floors and wooden ceilings
Views from the main room

Murcutt is known for its special attention to weather conditions and landscape sensitivity, and the design of Donaldson House responds directly to the demands of the site with a number of sustainability features. Electric blinds are installed instead of air conditioning to help keep the house in the shade of the sun’s heat, while hot water is generated by solar energy. Water storage tanks are located under the main suite to serve the bathrooms and laundry, and in case of fire can be used to put out flames.

pinterest button

Loft Full of Natural Light Located between Malakoff and Montrouge in France

By • Oct 23, 2017

One of the most beautiful and attractive aspects of an interior design is natural light, because it completely changes perception and offers a pleasant feeling of well-being. This house undoubtedly has that plus, a wide open space full of light in which has taken advantage of the space to the maximum and has been decorated in a modern and contemporary style. This loft is located on the border between Malakoff and Montrouge in France. It has a total area of 311 square meters, distributed throughout three levels, and the design was made in the area that previously belonged to an old factory.

Small internal patio
Modern high-ceiling room
Views of the spacious and clear interior bathed in white

The way in which its furniture has been placed creates spaces separated only by sight, in a suggestive way that is very subtle, yet evident. The steel beams that cross the space give it an industrial touch. On the roof, a series of skylights allow daylight to enter directly and fill the rooms with natural light, creating wonderful spaces.

Modern white living room with large libraries
TV area

In the different areas, high bookshelves stacked to the brim have been placed, in such a way that they surely offer wonderful stories to those who can comfortably enjoy reading them. A large and modern white kitchen, connected to the living room, offers an endless number of storage spaces.

Wide kitchen in white
pinterest button

Ecological Bamboo Refuge Hidden in the Mountains of Gunung Agung Volcano

By • Oct 20, 2017

Travelers who like to enjoy nature will enjoy this beautiful bamboo retreat. Hideout Bali Hut, designed by Jarmil Lhoták and Alena Fibichová, is located along a quiet riverside and is within walking distance of picturesque rice fields, allowing guests to experience the Balinese countryside.

Hideout is an eco-lodge, unique for adventurous travelers, hidden in the mountains of the Gunung Agung volcano.

It is not an experience like any other and neither is it a luxury hotel. It is a place designed to offer a truly adventurous experience, a rustic and authentic place right in the middle of the life of the Balinese village. Here, long-term travelers, nature lovers, spiritual people, trekking-lovers, backpackers, artists, musicians and eco-enthusiasts are welcomed with open arms to share this wonderful Bali experience. Environmentally minded guests who treat this home with love and care are especially appreciated.

This cabin is made entirely of bamboo of local origin. Jarmil Lhoták and Alena Fibichová used this sustainable material to create an incredibly durable structure with a low footprint. The bamboo used in the Hideout building is located in the nearby Karangasem Mountains and is considered one of the best types of bamboo for construction.

Exterior view of the hut surrounded by thick vegetation
Rustic and cozy cottage interior
Rustic and cozy cottage interior
pinterest button

The Rustic and the Modern Coexist in Perfect Harmony in this Wonderful Remodeling Located in China

By • Oct 19, 2017

This 100-year-old home is located in Mogan Shan, Deqing, Huzhou, China, on a beautiful mountain. As a result of years of deterioration, the wooden internal structure had fallen apart and the dual-leveled construction was in serious danger of collapsing completely. The client initially wanted to demolish the entire existing building and construct a new concrete house. But considering that it was one of the few old houses left in the town, it was a window to the past and a treasure that had to be preserved at all costs.

In 2015, the architectural firm SU Architects, with professionals Keyuan Ma, Shaoxun Guo, Jiachen Xie, and Ming Tang, began the transformation of these 400 square meters of space to make it into what is nowadays a mixture of demolition against preservation.

Existing tamped ground walls and structures are kept in good condition, and are fully displayed in the interior space. Then there’s the stone and wood used in its construction. These two materials reflect a wonderful taste for a rustic style that emanates warmth, and that same warmth fills each one of the interior spaces of this beautiful remodeling, creating an amazing, cozy atmosphere in a place where it is pleasant to spend time with family and friends.

Exterior view of the old building located on a mountain
Interior of the living room with modern furniture and wooden beams crossing the ceiling
Bedroom with glass walls
Night view of the exterior where we can see the interior through the glass walls
pinterest button

Cozy House in Ibaraki Prefecture, Japan, a Home Made for Family Time

By • Oct 16, 2017

This warm house, where one of the most predominant materials has undoubtedly been wood, thus creating a cozy place, is located in the city of Koga, in Ibaraki Prefecture, Japan.It covers a total ground area of 129 square meters and was designed by the architectural firm Hearth Architects in the year 2016.

This project started with the client’s mantra of “each family under one roof,” so that, in its redesign, the number of walls was minimized to satisfy the client.

The result is a vast and ample open space, full of fresh air that enters through the different openings of the house and flows from one side to another, cooling the atmosphere. Natural light does something similar, seeping into the interior through the openings and illuminating the entirety of the space.

Its interior, furnished in a carefully chosen and perfectly sparse manner, keeping only what is strictly necessary, results in a style that is simple but comfortable.

The beautiful wooden ceiling, with thick, exposed beams that cross the width of the space, is an important point in the interior design, and a feature that instantly draws our eye.

Its spaces offer comfortable nooks and corners that invite us to rest and relax, either with a good book or in a pleasant conversation.

View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
View of the warm and cozy interior with beautiful wooden floors and ceilings
pinterest button

This Marvelous Enlargement Reveals how Fascinating it is to Combine the Old with the New

By • Oct 13, 2017

This enlargement of an old farm is located in Villanders, South Tyrol, Italy. The set, which consists of two uniform structures, was constructed at a slight incline. Preserved in originally primitive conditions, it is a good example of the “paired farm” typical of the slopes of the area. The residential house, with its stone roof and shed and its impressive steep thatched roof, is an authentic representation of life in a bygone era.

The reconstruction did not come immediately. Instead the owner decided to move to the place and acclimate to the new space. The decision to preserve part of the history of the place was made two years later.

However, some aspects of modern life had to be incorporated and a balance was sought between contemporary life and historical authenticity.

The new brick-built building was designed to join directly to the floor of the existing house below the west-facing terrain, connecting the old and the new.

Thanks to the wide façade, the new lounges and bedrooms enjoy a spectacular view over the Eisack valley and the high peaks of the Dolomites. The open spaces and the skylights present an exciting contrast. Skylights allow the rooms to be filled with natural daylight.

Exterior view of the old barn building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the old barn building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the old barn building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the old barn building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the old barn building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the building surrounded by beautiful landscapes
Exterior view of the building surrounded by beautiful landscapes
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Interior of the modern reconstruction where the use of wood and stone is highlighted
Rustic interior in the old barn area
Rustic interior in the old barn area
Rustic interior in the old barn area
Exterior night view
Exterior night view
Exterior night view
Exterior night view
pinterest button

Restaurant in Shanghai, China designed by Tsutsumi & Associates

By • Oct 9, 2017

This 102 square meter indoor project, located in Shanghai, China, was designed in 2017 by Yoshimasa Tsutsumi and Shi Weiwei, both partners of the architectural firm Tsutsumi & Associates. The Japanese restaurant’s cuisine is mainly based on rice. Using the sufficient height of the space, the entrance was established as a high point, and the rest of the space as a low point. This perspective makes the centripetal space attract people.

More…

pinterest button

Rustic and Cozy Hotel Located in the City of Bresanona in Italy

By • Oct 9, 2017

This wonderful hotel with a rustic style is located in Bresanona, Italy. In the past, this place remained closed for a long period of time and after that it was used as a warehouse. For the reopening of the building, it was necessary to find a new function that would benefit the residents of the city.

More…

pinterest button

Beautiful Remodeling of an Old Barn Made by van Ellen + Sheryn

By • Oct 6, 2017

This marvelous renovation of a 19th century house-farm was carried out in 2013 by architectural firm van Ellen + Sheryn and specifically coordinated by talented architects Eilir Sheryn and Ian Phillips. It has a total area of 400 square meters and is located in the middle of Dartmoor National Park, in Devon, United Kingdom.

More…

pinterest button

Home Designed by Richard Kirk Architect in West End, Australia

By • Oct 2, 2017

This home of 144 square meters is located in West End, Australia, with a local characteristic described as a fusion of cultures and a mix of alternative and vintage styles. It was designed in 2015 by architectural firm Richard Kirk Architect. The construction has wide openings with a wooden structure to expand the internal spaces and thus preventing the area from looking closed and lugubrious, taking inwards the external space and expanding the views. The light and ventilation are also maximized, allowing a clear and ventilated environment.

More…

pinterest button

Family Annex Made by the Firm Nommo Arquitetos in Florianópolis, Brazil

By • Sep 30, 2017

This project consists of a gated community composed of three houses that are shared by members belonging to the same family. The family has, over time, grown, and come to need more space in order to cover their needs.

More…

pinterest button

Residential HOME Designed by MIDE Architects, in Italy

By • Sep 28, 2017

Detached Home is a residential project completed by the architectural firm MIDE architects, based in Stra, in the Veneto, Italy. The home itself is located in Fiesso d’Artico, in the same province, a little village along the bankside area of the Brenta River. It covers a total ground area of nearly 1,000 square feet, and was completed in 2017.

More…

pinterest button

Bamboo Pavilion Designed by Irish Designer and Architect Donn Holohan

By • Sep 28, 2017

This bamboo pavilion, located in Peitian Village, in Pujian Province, a province on the southeast coast of mainland China, was designed by Irish designer and architect Donn Holohan and his team in 2017. It was constructed using the traditional Chinese technique of bamboo weaving, which was normally used on a smaller scale. The project consisted in the integration of this ancient tradition, which uses the local cultural material of bamboo, with more modern digital design methods. The “Sun Room,” as the building is named, is meant to function as a shelter for villagers working the land during the hot growing season.

More…

pinterest button

PRTZN ARCHITECTURE Designed this Colorful and Vibrant Hostel in Budapest, Hungary

By • Sep 27, 2017

This colorful and vibrant hostel – FLOW Hostel – is located smack in the center of the city of Budapest, the capital of Hungary. The hostel covers a total ground area of 660 square feet – covering the entire second floor of a hundred year old historic building that had been previously been an office, a student dormitory, and a theater – and was completed in 2016.

More…

pinterest button

Residence in Kansas, United States, Designed by the Architectural Firm El Dorado

By • Sep 26, 2017

This residence is located on a farm near Alma, Kansas, USA. Its design has been created to house a family of five members and their possible guests in an area of 5600.0 ft2. Alma is known as the “Native Stone Town”, and the walls of the fireplace and landscape are built in limestone from a nearby quarry. The residence is no different than the rest of the buildings on the farm, wood structures and roofs of sheet and limestone bases that extends in long horizontal lines.

More…

pinterest button

SAMYN and PARTNERS Designed this Magnificent House in Brussels, Belgium

By • Sep 26, 2017

Phillipe Samyn and B. Vleurick from the architectural firm SAMYN and PARTNERS designed this project which is located in Brussels, Belgium and has an area of 560 square meters. The most striking of its exterior are its side walls, as well as the back, which have been covered with vertical gardens composed of a selection of exotic plants chosen by the botanical artist Patrick Blanc and extending to cover the ceiling. An excellent choice, as it not only offers freshness to the interior of the house, but also offers a high degree of privacy. However, and as a contrast in the design, the front wall of the house has been designed in glass, covering from side to side so that the space is filled with natural light during the daylight time.

More…

pinterest button