homedsgn logo homedsgn logo

Fantastic Remodeling of a Flat in Barcelona, Spain, Dating From 1900

By • Oct 11, 2018

This comprehensive reform – of an apartment of 90 square meters in the city of Barcelona, Spain – to obtain a renewed and more luminous space was carried out by the architectural firm Alventosa Morell Arquitectes and was under the leadership of its professionals Marc Alventosa and Xavier Morell, in the year 2017.

Luminous lounge area

The clients wanted this apartment – located in an old building in the Born district of Barcelona, built in the year 1900, with little natural light and with numerous health problems – to receive a comprehensive reform. With this, they intended to obtian a renovated and more luminous space that could better fit their desires.

Lounge area with small terrace
Small and narrow kitchen area
Blank room with brick wall

The objective of the intervention was based on two criteria. On the one hand, to discover, recover, and highlight the original structural elements of high historical and constructive value. On the other hand, to generate a diaphanous space that would allow to improve the existing lighting and natural ventilation conditions.

Rectangular window with wooden frame

In spite of its antiquity, the apartment to reform did not keep any element of its original construction since it had undergone several reforms.

Thus, with some simple measures of recovery of original building elements and the design of a wooden furniture longitudinally that helped to separate the night area from the day, it was possible to meet the two objectives that had been specified and obtain a spacious and comfortable space to enjoy its livability.

Closet in wood
Bath in white and green

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts