Telheiras Apartment is a private residence located in Lisbon, the capital of Portugal, and remodeled and redesigned by Miguel Marcelino. The home covers a total ground area of 115 square meters and was completed in 2016.

The original home was constructed in the 1980s, and had the typical problems of the apartments of the age: low ceilings throughout the house, subdivided spaces, long and narrow kitchens, winding corridors, and pillars and beams that revealed an unresolved conflict between structure and architecture.

During the process of renovation, such subdividing barriers were taken down in order to expand the interior space and create an open plan for the apartment. This gives the new home an open visual field that makes movement a lot more fluid and widens all decorative possibilities. The pillars and beams that had been previously covered by walls have now been exposed, allowing them to give — as they have been paired with the use of wooden surfaces and other elements — a modern and almost industrial touch to the space. This is, after all, a modern city.

The bedrooms remain private in character, and the bathrooms were also rearranged so as to create more space in order to make their use much more comfortable.

Living room, dining room and kitchen sharing same space.
Living room, dining room and kitchen sharing same space.
Living room, dining room and kitchen sharing same space.
TV area
Study
Study
Study
Living room, dining room and kitchen sharing same space.
Details
Study
Study
Modern dining room done in wood and white
Modern dining room done in wood and white
Modern dining room done in wood and white
Red hanging lamps

Simple bedrooms
Simple bedrooms
Details
Details
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Bathroom