homedsgn logo homedsgn logo

C+P House by Gonçalo das Neves Nunes

By • Feb 27, 2013

This modern home is a 2011 project by Gonçalo das Neves Nunes that is located in Lisbon, Portugal.

Although concrete, glass, and stone are the primary materials, touches of walnut have been added for balance.

C+P House by Gonçalo das Neves Nunes:

“The house intends to interpret the relations between indoors and outdoors through yards, terraces, balconies and light shade slabs. The implantation takes advantage of the plot’s morphology that permits two entrances (main and garage) at different  levels.

The house is apparently monolithic but it shows itself to South and East finding views and exposition. The main entrace is done through a recess in the Western façade where you can find a distribution area framed by a courtyard. The private zones are organized in the upper level and the social zones at the entrance level..

As you go down to the garage level, that is partially underground, you find na exterior covered space that continues the social use of the house by its relation with the swimming pool.

The facades are in Travertino stone and the slabs are marked by its beam boundary that is concreat coated. The lower level walls are in raw concrete. The interior comfort is sought by the Walnut wood panels and floors.”

floor plan
elevation

Photos by: Fernando Guerra

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts