homedsgn logo homedsgn logo

Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos

By • Oct 17, 2014

Vale dos Cristais Residence 6 is a project completed by Anastasia Arquitetos.

It is located in Nova Lima, Minas Gerais, Brazil, and was completed in 2014.

Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (1)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (5)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (6)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (7)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (8)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (10)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (11)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (12)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (14)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (15)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (16)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (19)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (20)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (21)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (23)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (24)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (25)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (27)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (28)
Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos (29)

Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos:

“Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions, the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography.

The residence has three levels as follows: the underground, the ground floor and the first floor. The spa and the sauna are on the underground; the kitchen, laundry and the living rooms on the ground floor, and the bedrooms on the first floor.

In order to get a view of the valley and more sunlight, the social area is all in glass, facing the east and protected by a terrace. The living area facing the north has also a view of the valley and gets plenty of the afternoon sunlight.

As the priority of the project is the outdoor area (leisure area), the architecture provides proportions to the outside, highlighting this area.

Starting from some basic assumptions and solving them by its architecture, the project takes advantage of the beautiful view, the harmony with the landscape and its surroundings, the sunlight and ventilation and, finally, the integration between the internal and external areas.”

Photos by: Jomar Bragança

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts