homedsgn logo homedsgn logo

Naylor CT by E/L STUDIO

By • Oct 25, 2014

Naylor CT is a renovation project completed by E/L STUDIO.

Originally built in the 1800s, the former horse stable was converted into the Naylor Court Studio/Residence in Washington DC, USA.

Naylor CT by E/L STUDIO (2)
Naylor CT by E/L STUDIO (3)
Naylor CT by E/L STUDIO (5)
Naylor CT by E/L STUDIO (6)
Naylor CT by E/L STUDIO (7)
Naylor CT by E/L STUDIO (8)
Naylor CT by E/L STUDIO (10)
Naylor CT by E/L STUDIO (12)
Naylor CT by E/L STUDIO (13)
Naylor CT by E/L STUDIO (14)
Naylor CT by E/L STUDIO (15)
Naylor CT by E/L STUDIO (16)
Naylor CT by E/L STUDIO (20)
Naylor CT by E/L STUDIO (21)
Naylor CT by E/L STUDIO (24)
Naylor CT by E/L STUDIO (25)
Naylor CT by E/L STUDIO (26)
Naylor CT by E/L STUDIO (27)
Naylor CT by E/L STUDIO (28)
Naylor CT by E/L STUDIO (31)

Naylor CT by E/L STUDIO:

“An 1800’s horse stable is transformed from an empty shell on a neglected alley into a classic shop-house with architect’s storefront studio and living quarters above.

The studio is a void set back from the alley by an interstitial zone separating entrances for work and home. A rolling gate and folding glass wall spanning the width of the old carriage opening enables the interior to open completely to the street and expands the space from alley to garden in warm months for events.

A narrow volume containing stairs and storage frames the interior, creating a buffer to the residence. A floating volume on the second level contains baths and kitchen.

Structural reinforcement in the ceiling is accentuated with a series of coves which define the public area. A skylight above the stairs brings light to both levels by means of a translucent box. Much of the historic character of the stable is preserved and highlighted including exposed heavy timber structure, masonry and horse tether rings.”

Photos by: Pepper Watkins

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts