homedsgn logo homedsgn logo

Sambade House by spaceworkers®

By • Jan 7, 2015

Sambade House is a private residence designed by the Paredes-based spaceworkers®.

The home is located in Penafiel, Portugal, and was completed in 2014.

Sambade House by spaceworkers® (1)
Sambade House by spaceworkers® (3)
Sambade House by spaceworkers® (9)
Sambade House by spaceworkers® (12)
Sambade House by spaceworkers® (14)
Sambade House by spaceworkers® (15)
Sambade House by spaceworkers® (16)
Sambade House by spaceworkers® (18)
Sambade House by spaceworkers® (21)
Sambade House by spaceworkers® (22)
Sambade House by spaceworkers® (23)
Sambade House by spaceworkers® (24)
Sambade House by spaceworkers® (29)
Sambade House by spaceworkers® (30)
Sambade House by spaceworkers® (32)
Sambade House by spaceworkers® (33)
Sambade House by spaceworkers® (34)
Sambade House by spaceworkers® (35)
Sambade House by spaceworkers® (38)
Sambade House by spaceworkers® (41)

Sambade House by spaceworkers®:

“Based on the genetic of the place, the intervention holds, as the main goal, the creation of a contemporary space without disturbing the peace of the countryside area. A pure volume, with rectangular base, is adjusted to the ground and opens into the green landscape. The volumetric purity, desired by the customer, sets the mood for the project and the new inhabitant of the place is, now, one of the terraced fields of the perfectly balanced ground. Thus, the act of inhabiting unfolds through the volume of concrete, pure, raw, adjusted to the ground, just waiting to grow old as the days go by… reflecting the life of the countryside.”

Photos by: FG+SG

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to Sambade House by spaceworkers®

  1. Dixon Bartlett says:

    I really like it when floor plans are provided. It makes the placement of the photos so much more meaningful and understandable.

Share your Thoughts