homedsgn logo homedsgn logo

A Stylish Contemporary Home in Shades of Brown

By • Mar 28, 2016

The House of Brown is a private residence designed by SPACE DYNAMIX.

The 3,500-square-foot home is located in Mumbai, India.

The House of Brown by SPACE DYNAMIX (19)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (18)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (17)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (16)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (15)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (14)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (13)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (12)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (11)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (10)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (9)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (8)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (7)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (6)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (5)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (3)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (2)
The House of Brown by SPACE DYNAMIX (1)

The House of Brown by SPACE DYNAMIX:

“A duplex apartment with weeping 10 foot wide decks, expansive balconies looking onto forests on one side and peeking at the sea on the other.

This was canvas that called for subdued and intimate strokes that looked outward.

We achieved this through a monochromatic earthy tonality which when juxtaposed against natures rich canvas creates a soulful solitude.

A material palette of beige marble, ebony travertine and smoked oakwood tries imparts a timeless quality to the spaces.

The stone manifest in various forms, from crafted interlocking woven pattern at the entrance, a carved perforated screen at the head of the stairs to serrated cladding for the columns providing visual interest yet maintaining an overall homogeneity.

Uninterrupted spatial flow is stressed on. Transparent glass partitions allow closet and bathroom spaces to dissolve themselves within the rooms enhancing visual expansion of spaces, with the balconies adding to the feel.

The wooden steps are designed to float mid air between the glass enclosed elevator on one side and a stone column on the other.

The living area seamlessly expands onto the terrace bringing the outdoors in.

Understated furniture also continue in the same earthy tones continuing the same muted language.”

Photos by: Ravi Kanade

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts