homedsgn logo homedsgn logo

A Unique Home in Londrina, Brazil

By • Jul 7, 2017

This large wooden box, covering an area of 410 square meters and designed by the architectural firm Studio Guilherme Torres in 2009, attracts the attention of just about everybody in Londrina, Brazil.

The project was created taking into account some factors of the land on which it sits and the advantage offered by being located at the highest point of its community. Its wide wall extension surrounds the gardens, creating privacy for the interior.

The modern construction seems to be created in overlapping blocks, fitting one into the other in a perfect way.

Exterior view of modern building
The construction consisting of two overlapping blocks
The construction consisting of two overlapping blocks
Swimming pool area

Its impressive interior has open rooms and high ceilings flanked by high glass walls through which natural light fills the entire space, making it fresh and bright.

Modern furniture fills the space. At the far end, we find the kitchen in a minimalist style, with strong colors (yellow and black) and a dining room to match, creating an atmosphere where a good eye for details is evident. At the far end, a series of wall-to-wall shelves serve as a storage area and, at the same time, as decoration.

The wooden stairs take us to the next level where the Master bedroom, a modern and cozy space, welcomes us, showing a décor done in strong, contrasting shades, which create a vibrant and striking space.

Interior of spacious and modern living room
Living room with views to the kitchen
Living room details
Living room details
Living room details
Kitchen-dining room in yellow and black
Kitchen-dining room in yellow and black
Black dining room
Stairs
Master bedroom in strong tones

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts