The Loft of Frank and Amy by Resolution: 4 Architecture

By • Oct 6, 2012

New York City-based studio Resolution: 4 Architecture (Res4) has designed the interior of this 4,800 square foot loft located in Hell’s Kitchen, a neighborhood of Manhattan in New York City, USA.

The Loft of Frank and Amy by Resolution: 4 Architecture:

Designed for an art critic and a film editor, the Loft of Frank and Amy is a bare, wide-open play space in New York City’s gritty Hell’s Kitchen neighborhood. Located in a former industrial building, the loft occupies an entire floor with full window exposure and dynamic urban views on three sides.

The design enhances this industrial context by posing new construction as a single sculptural intervention within this existing space. This intervention becomes a compressed box of utility (containing the kitchen, mechanical and supportive spaces), that divides the public and private areas of the loft.

A primary feature of the box is a series of huge sliding doors that can open the entire perimeter of the loft, or conversely, can extend to the exterior walls to close off the bedrooms.”

Floor Plan

 

Cross Sections

 

Axonometric

 

Before

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to The Loft of Frank and Amy by Resolution: 4 Architecture

  1. Haris says:

    Love the idea with the different drawers!

Share your Thoughts