homedsgn logo homedsgn logo

DP+HS Architects Designs a Contemporary Home in Jakarta

By • Nov 27, 2015

B+M House is a residential project designed by DP+HS Architects in 2015.

It is located in Jakarta, Indonesia.

B+M House by DP+HS Architect (1)
B+M House by DP+HS Architect (2)
B+M House by DP+HS Architect (3)
B+M House by DP+HS Architect (4)
B+M House by DP+HS Architect (5)
B+M House by DP+HS Architect (6)
B+M House by DP+HS Architect (7)
B+M House by DP+HS Architect (8)
B+M House by DP+HS Architect (9)
B+M House by DP+HS Architect (10)
B+M House by DP+HS Architect (11)
B+M House by DP+HS Architect (12)
B+M House by DP+HS Architect (13)
B+M House by DP+HS Architect (14)
B+M House by DP+HS Architect (15)
B+M House by DP+HS Architect (16)
B+M House by DP+HS Architect (17)

B+M House by DP+HS Architects:

“This residential project is the outcome of tropical design approach in modern residential that is inhabited by an introvert owner. Don Pieto and Henny Suwardi of DP+HS Architects emphazise layering and sheltering concept at the facade of the building. The layering is done by creating a secondary skin in form of steel louvre which serves to reduce the direct light entering the building, as well as a security factor which is obstructing the view and access of people from the street to the building. Another layering is done by creating a double wall, and the use of natural stone material serves to hold the heat wave absorbed by the wall.

Wide eaves are created to reduce the amount of direct light that enters the building, as well as creating a space for terrace and balcony that can be used as a gathering area. A big pool is built at the back of the house with a high void which directly adjoins the living room; this area serves to help lower the room temperature.

Mezzanine concept is presented in the living room to merge the spatial relationship and activities between the floors. The high ceiling aims to make the room temperature cooler. The materials that are used on the exterior of this building are also used in the interior of the building, particularly the use of natural stone.”

Photos by: Mario Wibowo & courtesy of DP+HS Architects

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts