homedsgn logo homedsgn logo

A Home Transformed in Ha Noi, Vietnam

By • Feb 2, 2016

Landmak Architecture have shared with us this contemporary refurbishment they completed in 2015.

The home, called The Extend House, is located in Nam Thăng Long, Ha Noi, Vietnam.

The Extend House by Landmak Architecture (1)
The Extend House by Landmak Architecture (2)
The Extend House by Landmak Architecture (3)
The Extend House by Landmak Architecture (8)
The Extend House by Landmak Architecture (9)
The Extend House by Landmak Architecture (10)
The Extend House by Landmak Architecture (11)
The Extend House by Landmak Architecture (12)
The Extend House by Landmak Architecture (13)
The Extend House by Landmak Architecture (14)
The Extend House by Landmak Architecture (15)
The Extend House by Landmak Architecture (16)
The Extend House by Landmak Architecture (17)
The Extend House by Landmak Architecture (18)
The Extend House by Landmak Architecture (19)
The Extend House by Landmak Architecture (20)
The Extend House by Landmak Architecture (22)
The Extend House by Landmak Architecture (24)
The Extend House by Landmak Architecture (25)
The Extend House by Landmak Architecture (26)

The Extend House by Landmak Architecture:

“In Vietnam, recent years, the house built in advance in new urban areas is popular. Although these urban areas are often located at beautiful position, the project owners do not often adequately investigate the needs and living habits of Vietnamese when building hundreds villas. They are mostly affected by the French architectural style which makes the buyers often reconstruct the space inside house.

Ciputra is a case. One difference from the neighbor’s house is that it is connected from two SemiD. Fence separating two SemiDs is removed, two garden spaces links together. We build an unclosed awning near the road and join two SemiDs with a bridge made of steel structure and transparent glass behind the house. That solution make the two SemiDs become a continuous block and yet maximize advantage of the view to golf course behind. We wanted to reconstruct the house become a mixture of architectural features: space for family, space for guests, space for events and all must be comfortable as a mini Resort.

The interior spaces are completely changed. In block A, a lift is used to make the vertical movement more comfortable and convenient.

In block B, ladder is moved to other location, combines with the void in order to take light for the spaces near the neighbor’s house.

Architects makes a research and transform the architectural details in the Vietnamese traditional houses as well as the main point of Buddhism (Vajrayana sect) to create:

– The tropical climate in the public spaces such as living room, bedroom, home working space, spa, etc.
– Buddhism marked space
– Meditation space
– The patio to meet friends with “screen” which is half open – half close
– The other details and partition walls with wooden spindles or natural stone made in the Vietnamese traditional villages, for example, Dong Ky village – Bac Ninh, Ninh Khanh stone village – Ninh Binh, Van Phuc silk village – Hanoi.

Finally all mix together, between local and contemporary, religion and daily life, privacy and community, the old and the new, the interior and exterior, close and open. And the last is the peaceful atmosphere when host comes home after leaving exciting life outside.”

Photos by: Le Anh Duc

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts