homedsgn logo homedsgn logo

Long Dune Residence by Hammer Architects

By • Feb 3, 2015

Completed in 2014, Long Dune Residence is a contemporary residence designed by Hammer Architects.

It is located in Truro, a summer vacation community in Massachusetts, USA.

Long Dune Residence by Hammer Architects (19)
Long Dune Residence by Hammer Architects (18)
Long Dune Residence by Hammer Architects (17)
Long Dune Residence by Hammer Architects (16)
Long Dune Residence by Hammer Architects (15)
Long Dune Residence by Hammer Architects (14)
Long Dune Residence by Hammer Architects (13)
Long Dune Residence by Hammer Architects (12)
Long Dune Residence by Hammer Architects (11)
Long Dune Residence by Hammer Architects (10)
Long Dune Residence by Hammer Architects (9)
Long Dune Residence by Hammer Architects (8)
Long Dune Residence by Hammer Architects (7)
Long Dune Residence by Hammer Architects (6)
Long Dune Residence by Hammer Architects (5)
Long Dune Residence by Hammer Architects (4)
Long Dune Residence by Hammer Architects (3)
Long Dune Residence by Hammer Architects (2)
Long Dune Residence by Hammer Architects (1)

Long Dune Residence by Hammer Architects

“Perched on a coastal bluff overlooking the Atlantic Ocean, this new residence is designed to additionally afford views of the Pamet River and a fresh water pond.

The entry side of the house appears very solid with its thick super-insulated wood clad walls and narrow strip windows enclosing the bathrooms, outdoor showers, stair, and laundry room.

Little is revealed until entering the house through a tall glass door that emerges as one approaches the house. Once inside, the living and dining rooms, which occupy the building’s center, open to the dramatic water views through a floor to ceiling glass wall that features large sliding doors connecting to a multi-level outdoor deck.

One wing of the house provides the guest bedrooms, while the other wing, which is rotated forty-five degrees in plan, contains the master bedroom suite.

A screened porch with a referential kite shaped roof occupies the intersection of the two geometries providing views in all directions.

Active and passive solar design incorporating photovoltaic panels and deep roof overhangs with ventilating clerestory windows, promotes natural cooling and ventilation, while shading the interior in the summer months.”

Photos by: Peter Vanderwarker

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts