homedsgn logo homedsgn logo

Coastal Modernity on the Mornington Peninsula

By • Nov 16, 2015

Adverstisment

Blairgowrie 2 is a residential project designed by InForm in 2014.

It is located on the Mornington Peninsula, in Victoria, Australia.

Blairgowrie 2 01 850x534 Coastal Modernity on the Mornington Peninsula
Blairgowrie 2 02 850x566 Coastal Modernity on the Mornington Peninsula
Blairgowrie 2 by InForm (3)
Blairgowrie 2 by InForm (4)
Blairgowrie 2 by InForm (5)
Blairgowrie 2 by InForm (6)

MORE INSPIRATION

Blairgowrie 2 by InForm (7)
Blairgowrie 2 by InForm (8)
Blairgowrie 2 by InForm (9)
Blairgowrie 2 by InForm (10)
Blairgowrie 2 by InForm (11)
Blairgowrie 2 by InForm (12)
Blairgowrie 2 by InForm (13)
Blairgowrie 2 by InForm (14)
Blairgowrie 2 by InForm (15)
Blairgowrie 2 by InForm (16)

Blairgowrie 2 by InForm:

“This timber and glass pavilion is the second house in the development and continues the theme of coastal modernity.

Following the principles of the InForm ‘Retreat’ design, but on a larger scale, the house includes a double garage, four bedrooms and a lounge, as well as an open plan kitchen, meals and living space.

The characteristic long lineal roof plane caps the entire building, protecting the loggia and deck that extends the length of the northern exterior. A full height vertical timber screen protects the loggia from the west, and creates a dynamic front façade.

Large full height black aluminium doors connect the living areas and master bedroom to the deck and sweeping lawn beyond. The black aluminium provides a striking contrast with the smoky grey oiled timber cladding and crisp white fascias. A white concrete brick blade wall separates the entry from the loggia and extends into the living area to form the fireplace.

White oiled oak floors add an appropriate contemporary but rustic sensibility to the interior palette, which also includes stainless steel and marble bench tops, oak joinery and a white mosaic tiled splash back.”

Photos by: Hilary Bradford & Derek Swalwell

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts